Rentpro koppelingen met boekhoudsoftware

Door Michael van Helden Tips

Het Rentpro pakket bestaat naast de verhuurwebwinkel ook uit uitgebreide verhuursoftware. Hierin zijn onder andere opgenomen de planning, voorraad, klantcontacten, orders, producten en offertes. Ondanks dat klanten en facturen ook opgenomen zijn is het geen boekhoudprogramma. Dus we bieden bijvoorbeeld geen winst- en verliesrekening of balans aan.

Sommige van onze klanten kiezen er voor om te werken op basis van de uitgebreide (omzet) statistieken die in de beheeromgeving beschikbaar zijn. Hier kun je bijvoorbeeld de maandelijkse omzet gemakkelijk terugzien. Overzichtelijk onderverdeeld in omzet hoog, laag en 0% btw. Handig voor de btw aangifte.

Wil je de omzet gegevens geautomatiseerd in je boekhoudprogramma laten komen, dan bieden we koppelingen met een aantal populaire boekhoudsoftware pakketten aan.

Beschikbare koppelingen

Optioneel bieden we koppelingen aan met:

-          Exact Online
-          Twinfield
-          Unit 4
-          AFAS
-          Moneybird
-          Asperion
-          Snelstart
-          e-boekhouden.nl
-          Yuki

boekhoudprogramma


Voor Snelstart bieden we daarnaast ook een Excel (CSV) Export.
De export uit Rentpro voldoet aan de opmaakwensen van Snelstart.
Hierin staan factuurelementen als factuurdatum, factuurnr, bedrag, grootboeknummer, boekingscode en relatiecode.

snelstart

Sinds kort is er ook een koppeling beschikbaar met e-boekhouden en Yuki.

Staat jouw boekhoudprogramma er niet bij?

Neem dan even contact met ons op, dan kijken we of we hier ook een koppeling voor kunnen opzetten.

Werking koppelingen

De koppelingen werken op basis van de bestaande API‘s van de desbetreffende boekhoudsoftware pakketten. Het gaat om een één-weg koppeling van Rentpro naar de boekhouding. Klanten worden als debiteuren weggeschreven. Facturen worden als boeking weggeschreven, gekoppeld aan de desbetreffende debiteur. Per factuurregel kun je grootboekrekeningen koppelen. Zo kun je binnen Rentpro bij elk product een eigen grootboekrekening ingeven. Daarnaast kun je een grootboekrekeningen opgeven voor bijvoorbeeld transportkosten of borg.

Bij Exact Online bieden we daarnaast de optie om ook facturen als daadwerkelijke factuur (in plaats van boeking) over te zetten. Bij Moneybird gaat het altijd om het overzetten van de factuur en niet als boeking.

Wat heb je er aan?

Met een koppeling naar je boekhoudprogramma worden automatisch de debiteuren en facturen vanuit Rentpro overgezet. Je hoeft dus niet meer handmatig gegevens over te tikken. Dat scheelt je tijd en voorkomt fouten. Waarschijnlijk kun je hierdoor ook kosten besparen bij je boekhouder of accountant.

Doordat de gegevens direct automatisch overgezet worden, heb je ook altijd een actueel beeld van je financiele situatie.

Hoe kunnen we je verder helpen?

We kunnen je op verschillende manieren helpen:


Meer omzet op je verhuurwebsite.
E-book
Ontvang gratis het e-book
"17 missers die het succes van je verhuurwebsite in de weg staan".
Plus: elke maand handige tips voor je verhuurwebsite per mail.