Rentpro klaar voor Google Analytics 4 (GA4) met e-commerce tracking

Door Michael van Helden Tips

Google stapt over van hun voormalig 'Google Universal Analytics' systeem naar een nieuw 'Google Analytics 4' systeem. Wij geven verhuurders de mogelijkheid om analytics te tracken met dit nieuwe GA4 systeem. Rentpro is er klaar voor.

E-commerce tracking
Een voordeel van de nieuwe koppeling met het GA4 systeem van Google is dat de webshops meteen gekoppeld kunnen worden met de nieuwe ingebouwde e-commerce events.

Met een normale anlytics koppeling komen alleen algemene analytics binnen zoals dat een pagina bezoekt is. Met de ingebouwde nieuwe e-commerce zijn de analytics geavanceerder en kan er gemeten worden welke producten precies bezocht en besteld worden.

Google Analytics en Google Tag Manager
De vernieuwde e-commerce analytics kunnen worden gekoppeld aan Google Analytics met een GA4 id (bijvoorbeeld G-S6GY25CHJ6) of via Google Tag Manager (bijvoorbeeld GTM-TN4ZZT7). Voor de meeste klanten zal Google Analytics eenvoudiger zijn om in te stellen dan Google Tag Manager.

Instellen van een GA4 datastream
Een 'Google Measurement ID' kan opgehaald worden vanaf de Google Analytics website.

Rentpro webshop koppelen aan GA4
Voor klanten die analytics functionaliteit hebben is het mogelijk om op website geüpdate na 3 maart 2023 de GA4 instellingen te activeren via hun beheeromgeving, zie bijvoorbeeld de afbeelding hieronder.

GA4 opnemen in je webwinkel


Meer omzet op je verhuurwebsite.
E-book
Ontvang gratis het e-book
"17 missers die het succes van je verhuurwebsite in de weg staan".
Plus: elke maand handige tips voor je verhuurwebsite per mail.