Je verhuurwebwinkel hoog in de Google zoekresultaten

Door Michael van Helden Tips

Om jouw verhuurwebwinkel hoog in de Google zoekresultaten te krijgen moet je zorgen voor de juiste teksten op je webwinkel, voldoende links vanaf andere sites én een technisch perfecte webshop. Over die laatste stap wil ik het in dit artikel hebben.

Google Pagespeed Test Resultaten

Google kijkt voor je positie in de zoekresultaten naar een hele hoop factoren. De Google pagespeed test is daar een zwaarwegende factor in. Deze test geeft een concreet cijfer aan de technische kant van je website op basis van verschillende metingen.

Zo kijkt de test naar de snelheid van je server, de efficientie van je code, het gebruik van je CSS, of je afbeeldingen in het webP formaat gebruikt, en dergelijke.

Het komt er op neer dat hoe hoger je scoort, hoe hoger je in de zoekresultaten kan komen. 

Focus je niet volledig op de cijfers. Het is niet altijd haalbaar of zelfs handig of gewenst om alles op 100 te hebben staan. Je wil het in ieder geval beter doen dan je directe concurrenten. In het ideale plaatje krijg je alles boven de 90.

Er zijn verschillende waardes voor de mobiele versie en de desktop. Bij de mobiele versie houdt Google er rekening mee dat gebruikers op een kleiner scherm met een iets tragere verbinding werken. Daardoor is de mobiele versie nog strenger dan de desktop versie.

Blijf je pagespeed in de gaten houden
De Google Pagespeed test is continu in beweging. Houd er rekening mee dat er over een tijdje weer andere / strengere regels gelden en je waardes wat kunnen inzakken als je daar niet op inspeelt.

Het ironische is dat bijvoorbeeld het toevoegen van Google Analytics (wat ook van Google is!) zorgt voor lagere waarden in deze test. Grotere afbeeldingen (ook in het efficentere webp formaat) of een filmpje zijn soms gewenst op je pagina om de beleving voor je klant te verbeteren, maar kunnen ook zorgen voor lagere scores.

Ook het toevoegen van bijvoorbeeld een chatfunctie levert lagere scores op. Soms is dat heel erg gewenst, dus moet je dat dan vooral doen. Maar wees je er dan van bewust wat de consequentie is voor je Google Pagespeed. Het is dus zaak om een goede balans te vinden tussen Google optimalisatie en de gebruikerservaring.

Wat is jouw score?
In onze eigen Rentpro verhuursoftware hebben we recent een flinke update doorgevoerd die ervoor zorgt dat de Pagespeed resultaten hoog uitvallen.

De komende periode wordt deze update bij onze klanten doorgevoerd. Die hoeven hier niets voor te doen. Nieuwe klanten starten al direct met deze hoge pagespeed score op hun nieuwe verhuurwebwinkel.

Hoe scoort jouw website op de Google Pagespeed test? Kunnen we je nog helpen? Neem gerust contact met ons op.


Meer omzet op je verhuurwebsite.
E-book
Ontvang gratis het e-book
"17 missers die het succes van je verhuurwebsite in de weg staan".
Plus: elke maand handige tips voor je verhuurwebsite per mail.